Viikonloppuna oli kivaa. Pääsin tapaamaan pitkästä aikaa valokuvaajakavereita, vietettiin aikaa merenrantamökillä pikkuporukalla. Kamerat kaulassa käynneskeltiin rannalla, huuhdottiin kaverin kokkaamat tuliset curryt alas oluella, saunottiin, naurettiin ja nautittiin.

1573295.jpg

Vähän niinkuin samalla vietettiin jäähyväisiäkin. Meidän perheen ulkomaankomennus on nyt varmistunut, lähtö tulee jo kesäkuussa. Hyviä kavereita ja vertaisseuraa tulee ikävä.

1573312.jpg

Allaolevassa kuvassa taas olen ihan toisella rannalla. Nimittäin siellä tulevassa kotikaupungissa. Kymmenen vuotta sitten, työreissulla. Olen tuo oikeanpuoleinen, paljasjalkainen.

1573320.jpg

Kaikista elementeistä vesi ja nimenomaan meri on minulle se mieluisin. Voisin kuljeskella tuntikaupalla merenrantaa, ihmetellä aaltojen piirtämiä kuvioita. Keräillä kiviä ja simpukankuoria, nuuhkia suolan tuoksua ilmassa, kuunnella veden kohinaa.

Siinä mielessä tuleva kotipaikan vaihto on todella mieluinen, että rantaa riittää. Ja lämpöä. Ken arvaa ensimmäisenä minne olemme suuntaamassa, saa pienen palkinnon. Kunhan olemme asettuneet uuteen paikkaan siis.

Juuri nyt päivät täyttyvät varaston siivouksesta, lomakkeiden täyttämisestä, kohdepaikan asuntojen kuikuiluista, lasten hoitopaikkojen perumisista ja uudelleen järjestelyistä, listojen tekemisistä, vanhasta luopumisesta ja uuden hankinnasta. Ja tietysti myös niistä ihan tavallisista lapsiperheen rutiineista, elämän kun täytyy täälläkin vielä normaalisti pyöriä.

Vaan hyvin, hyvin pian olemme jo jossain ihan muualla.