Pitkä luminen kevät on ollut puuduttava. Kun kuukausitolkulla saa tuijotella lumista peltomaisemaa, alkaa tehdä mieli katsella jo jotakin vähän värikkäämpää ja monimuotoisempaa.

1493135.jpg

Minulla onkin selkeästi menossa ornamentaalinen vaihe. Mieluusti vaeltelisin tällä hetkellä jossain Alhambran saleissa, mutta kun en sinne pääse, on tätä kaipuuta upotettava touhuihin kotona.

Laitoin soimaan Nigel Kennedy & The Kroke Bandin mustalais/arabialaissävytteisen levyn East meets East ja vein loppuun pari projektia.

1493159.jpg

Tämä triptyykki lähti ystävälle. Kangaspohja, jonka päälle ommeltu kangastuloste. Pingotettu puukehyksen päälle.

1493216.jpg

Mietin aikani mitä tehdä näistä. Sitten muistin askartelukirjassa näkemäni kankaiset kirjankannet. Violetkin taisi niitä tehdä jokin aika sitten. En vain oikein tiennyt mikä olisi sellainen kirja jonka kannet haluaisin peittää.

Sitten hoksasin. Tykkäämme reissailla, ja meillä on todella paljon matkaoppaita. Matkoilla on yleensä vähän noloa kaivaa opasta repusta, ei haluaisi kaikille näyttää olevansa turisti.

Hypistelin eri matkaoppaita ja totesin Mondojen soveltuvan parhaiten tähän projektiin. Niiden kannen koko näyttäisi olevan aina sama, paksuus vain hieman vaihtelee. Lisäksi ne ovat tällä hetkellä omia suosikkejani. Tekaisinkin sitten tällaiset kannet, joihin livahtavat helposti ainakin Mondon Pariisin ja Prahan oppaat.

1493235.jpg

Etukannessa on Martti Anttilan Oulun Hupisaarilta otettu kaunis kuva, skannasin sen postikortista ja tulostin kankaalle. Taustana taas moorilaisvaikutteinen laattakuvio. Tykkään tuosta sinisen ja ruskean yhdistelmästä.