1193696.jpg

1193725.jpg

1193731.jpg

1193715.jpg

1193716.jpg

1193729.jpg

Uusi vuosi vierähti Riiassa. Miten viehättävä kaupunki! Ymmärrän hyvin vertauksen Pariisiin. Kauniita pintoja, arkkitehtuuria ja silti sopivasti vielä rosoisuutta.

Vanhan kaupungin alue oli tarpeeksi pieni kuljeskella koko perheellä. Paljon ravintoloita ja kahviloita lyhyen kävelyn päässä. Tutkimista olisi tietysti riittänyt vanhan kaupungin ulkopuolellakin, ja mieluiten olisinkin vaellellut kameran kanssa karheammissa esikaupungeissa. Onneksi niitä nähtiin kuitenkin raitiovaunuajeluilla, joista lapsetkin osasivat nauttia täydestä sydämestään.

Olimme reissussa tällä kertaa siis koko perheellä. Vaikka tietyistä asioista onkin lasten kanssa matkalla tingittävä, en silti oikein ymmärrä tiettyjen matkakohteiden leimaamista 'vähemmän lapsiystävällisiksi'. Ikäänkuin joka paikassa olisi oltava huvipuistoja, buffetravintoloita ja erityistä viihdeohjelmaa. Meillä lapset ihastuvat matkoilla ihan tavallisista asioista: raitsikkaretkeilystä, hissiajeluista, sängyllä pomppimisesta, erilaisista aamiaisruoista tai vaikka popcornin syömisestä hotellihuoneen sohvalla. Tietysti toivon että ajan myötä oppivat myös arvostamaan matkakohteiden tarjoamaa kulttuuria ja uusia näkökulmia, mutta jaksan myös ilahtua siitä että löytävät matkakohteissakin ihan tavallisesta arjesta ilonaiheita.

1193722.jpg