05.00  Havahdun miehen poskisuukkoon. Käännän kylkeä kun hän lähtee alakertaan       valmistautumaan aamulennolle.

06.00  Herään kännykän kilahdukseen. Aika nousta. Esikoisella on tänään kuvaus tarhassa, olen luvannut loihtia neidille kiharat. Nopea suihku alakerrassa, omien hiusten sutaisu ponnarille, vaatteet päälle ja herättämään tyttöä.

916414.jpg

Pompulat päässä.

06.45  Hiukset rullattu ja asianmukaista ihailua peilistä. Herättelen kaksosia ja puen esikoiselle mekkoa. Kaksosten aamupissatukset, pesut ja vaatteiden kaivaminen kaapista, sillä välin lapset ehtivät tyhjentää lelukorinsa lattialle. Esikoinen toteaa pikkusiskonsa silmien vuotavan ja kurkkuunkin kuulemma sattuu. Tyttö näyttää aika väsähtäneeltä. Seuraa vastahakoista puentaa ja sitten siirrymme alakertaan ottamaan päivän vitamiinit.

07.30  Koko joukko puettu haalareihin, lakkeihin, kaulureihin, hanskoihin, villasukkiin ja kumisaappaisiin. Varavaatteet kerätty pussiin, juostu edestakaisin hakemassa kännykkää yläkerrasta, etsimässä esikoisen hiuspantaa ja nuorimmaisen pikkuautoa (miksikähän tarhassa on joka päivä lelupäivä??). Komennus pihalle ja kohti autoa.

08.00  Ajelemme kohtia tarhoja samalla kun soittelen lääkäriaikaa keskimmäiselle. Saamme ajan puoli kymmeneksi.

09.00  Istumme pikkupotilaan kanssa kahvilassa odottelemassa lääkäriaikaa. Edessä puurot, kananmunat, teet ja omppumehut. Esikoinen ja nuorimmainen viety omiin tarhoihinsa, esikoinen tällätty kuvauskauniiksi, nuorimmaista lohdutettu tarhaan yksinjäämisestä kun sisko sairastaa.

09.35  Lääkärin tuolissa, silmätulehdus todettu eikä toinen korvakaan ollut ihan terve. Antibiooteille. Kissatarran pengontaa lääkäritädin korista kun toisen, terveen korvan putsaus vaikusta vähän harmittaa.

916453.jpg

Pikkupotilaan silmä vuotaa.

10.30  Kotona, lääkärireissu takana. Neiti katselee nauhoitettua Nalle Puhia, minä pyöritän pyykkikonetta, keräilen leluja, petailen sänkyjä ja valmistelen lounasta. Syömme vähän (neidillä ei tapansa mukaan mikään loistava ruokahalu, nyt vielä huonompi) ja ilmoittaa sitten itse olevansa valmis päiväunille.

12.15  Pientä kiehnäystä äidin ja isin sängyssä, tytön hakiessa hyvää uniasentoa. Äidin kasvojen hapuilua pikkukädellä, sitten tiukka ote pikkusormesta. Kohta olemme molemmat unessa.

13.20  Heräämme molemmat hymy suussa ja levänneinä. Seuraa leikkiä, kirjojen lukua (ok, myös vähän lisää nauhoitettua Disney-kanavaa), pientä välipalaa. Yleistä tavaroiden keräilyä ja pyykkien siirtoa kuivausrumpuun ja viikkausta.

15.15  Aika lähteä kohti kauppaa ja tarhoja. Käväisemme hakemassa tarpeellisimmat ruokatavarat iltaa varten (kyllä, valmisruokaa) ja suuntaamme sitten ensin noukkimaan nuorimmaisen joka nousee autoon naama pyöreänä ilosta nähdessään siskonsa. Seuraavaksi haetaan kyytiin esikoinen ja kuulustellaan autossa kuvauskokemuksia.

17.00  Kotona taas. Lapset jäävät leikkimään hetkeksi etupihalle, vien ruoat sisään, hengähdän hetken sähköpostin ääressä ennen illan puristusta. Kurkin pihalle parin minuutin välein kattaessani ruokapöytää. Sitten komento sisään, kuoriutuminen vaatekerroksista, kolmien käsien pesu ja pyllyt omiin tuoleihin. Lämmittelen mikrossa ruoat, käymme tavanomaiset taistot keskimmäisen lautasen tyhjennyksestä (ja juoksut nuorimmaisen lautasen täyttämiseksi).

17.45  Leikkiä (ja vähän nahistelua). Tyhjentelen pöytää, täyttelen tiskikonetta.

916497.jpg

19.00  Illan loppusuora alkaa. Varoitus lapsille leikkien loppumisesta, kylpyammeen täyttö ja kolmen haaliminen kylpyhuoneeseen riisuutumaan. Seuraa matelua kohti ammetta, 'minä itte' -taistoja, vessapaperin repimistä kylpyveteen äidin silmän välttäessä.

916513.jpg

Yksi jo kiltisti ammeessa, toinen kaivaa varpaita ja kolmas venkoilee pytyllä.

916515.jpg

Ja kohta sänkyyn..

19.30  Kaikki kuivattu (myös lattia), hampaat harjattu, yöpaidat puettu pariin kertaan, ensin nurin, sitten oikein, ja viimeisen iltarituaalin aika. Riitaa siitä kuka hakee laulukirjan. Nukkumatti, Magdaleena, Bää bää karitsa ja Tuiki tuiki tähtönen.

916540.jpg

Kohta pääsis bloggaileen, tuumaa äiti.

20.30  Kaksoset peitelty, valot sammuteltu, esikoiselle luettu iltasadut. Hiivin alakertaan tietokoneelle. Harmikseni muistan että kylätoimikunnan pöytäkirja on kirjoitettava. Miehen kanssa juttelua puhelimessa pariin otteeseen. Hääkeikan kuvien muokkailua koneella.

23.55  Lähden juuri yläkertaan pesulle kun poika parahtaa itkuun sängyssä. Joka ilta miltei samaan aikaan. Lohduttelen ja käytän vielä yöpissulla, kuten joka yö.

Ryömin sänkyyn, mietin että mies kotiutuu ylihuomenna, hengittelen syvään ja totean että kyllä se tästä. Uni tulee joskus puoli yhden paikkeilla.

06.00  Kännykkä herättää uuteen päivään.