Jokaisella meistä lienee muistoja menneisyydestä, joihin liittyy tiukasti jokin tietty biisi. Sen kuullessaan voi palata uudelleen siihen hetkeen, joka tuo pintaan niitä kauan sitten haudattuja tunteita, jo unohdettuja sydänsuruja, aikuistumisen synnyttämiä kasvukipuja.

Onko meissä 80-luvun teineissä ketään, jonka mielessä ei kirkastuisi jokin muistikuva kuullessaan biisin 'Faith'? Tai 90-luvun nousuhuumaisissa bilettäjissä, joiden jalka edelleen tempoo tahattomasti jos jostain kilahtaa 'Too funky' tai vaikkapa 'Outside'?

708758.jpg

Aaltoileva Areena on jo täysi

Taisin olla 18 v. kun 'Careless whisper' oli itseoikeutettu baari-illan päättäjä. Ampiaiset kädessä jännitettiin kuka tulee hakemaan yön viimeisille ja suloisimmille slovareille. 'Father figure', 'Kissing a fool' ja 'One more try' jatkoivat samalla särkynyttä sydäntä lohduttavalla linjalla, vaikkakin siihen mennessä olin jo onnellisesti naimisissa.

Myöhemmin villillä 90-luvulla, jo eronneena, uutta nuoruutta juhlivana bailasin siskon kanssa vapautta minkäs muun kuin 'Freedom'-biisin tahtiin. Lisää potkua ja ehkä himpun verran sekavuutta elämään lisäsivät 'Fastlove' ja 'The strangest thing '97' (vaikka levyn otsikon 'Older' oli ehkä tarkoitus toimia jonkinlaisena vinkkinä siitä, että elämän olisi syytä jo rauhoittua kolmenkympin rajan täytyttyä).

708857.jpg

Tähti saapuu - Fastlove aloittaa setin

Georgen musiikki oli aina täydellistä, riippumatta elämän tilanteesta. Bileiltaan saattoi valmistautua upeilla tanssibiiseillä, baarin lattialla notkua hedonististen hehkutusten voimalla ja aamuyön yksinäisinä tunteina maata kuulokkeet korvissa sängyssä ja kelailla tekemisiään.

take my life
time has been twisting the knife
I don't recognise
people I care for

take my dreams
childish and weak at the seams
please don't analyse
please just be there for me

708901.jpg

Shoot the dog

Keikka oli kertakaikkiaan upea. George jaksoi viihdyttää reilut 2 tuntia, koko ajan hymyilevänä, energisenä, yleisöä mukaan kannustavana ja 25 vuoden fanituksesta kiittävänä. Ääni kantoi melkein parempana kuin levyillä.

Tuleeko teillä mieleen jotain muistoja? Löytyykö lempparibiisiä?