Jotta joskus tulis kerrottua jotaki tarkempaa itestäki, nii palijastettaan nyt että oo oululaine. Ouluha o maailmam paras paikka, mutta jotta se tulis vakkuutettua muillekki, nii listataa tähäm miksi:

  • Oulusa om meri ja kaupunkija halakoo vielä jokiki. Eijjoo mahtavista vesimaisemista ja uimarannosta uupelua. Ja ku pakkasta om miinus kolokytä ja mereltä tuulee, nii kyllä tiijät olevas pohojosesa.

                        244343.jpg

                                  Täsä kuvasa Naltsusa ov vielä kesä. Se löyty täältä.

  • Nyk ku tuli mainittua tuo talavi, nii kehumpa että täälä tullee ylleensä talavi kerralla. Ei tarvi syksylä viikkotolokulla rämpiä rännäsä tai katella vesisatteita.

                        244366.jpg

                                              Kotipihhaa lumimyrskyj jäläkee.

  • No vaikka tää onki jo klissee, nii kerrotaa vielä, että Oulusa om maa hienoimmap pyörätiet.
  • Täälä eijoo ruuhkija ja muutenki ihimiset ottaa kaiker rennosti. Täälä iha oikiasti osataa palavella ihimisiä kaupoisa, siis puhuam mukavia.
  • Oulu on keskelä kaikkija, kato vaikka itte:

                                    244371.jpg

  • Jokku luulee että Oulusa saa vaar rössypottua. Mutta onko ne maistanu kauppahallisa riisipuurua tai lohikeittua? No oha täälä muutaki - Oulusa voi muummuasa syyä espanjalaista, intialaista, italialaista, kiinalaista, kreikkalaista, libanonilaista, sushia, thaimaalaista, vietnamilaista. Tähellinem meksikolaine ruoka täältä kyllä puuttuu. Siihe asiaa pitäs saaha korijaus.

Lisäkkää te oululaiset lukijat lissää kehuja jos jotaki unohtu.Täsä vielä jankkikeitor reseptiä, jos oot niinku enemmäm perinteiser ruua ystävä:

Ainekset

  • leivänkannikoita suunnilleej jonkiv verra
  • vettä kannikoittel lijotukseen
  • sian savukylykijä enempi eli vähempi
  • suolaa jos ois tai vaikkei oiskaa
  • pekonia jokune siivu ja sipulia jotakuinki sevverran ku tarvitaa, jos jankki tullee aamiaiseksi
  • rössyä ei missää tappauksesa
  • kylymää voita silimäksi rahtune tai vähä yli

Jankkiin käytetään kuivuneita leipäviipaleita tai kovvaa leipää. Leipä ei saa olla palanutta eikä hommeesa, eikä se saa kävellä itekseen. Ois hyvä olla usseita leipälaatuja mukana eikä pelekästää hapanleipää. Leipä pannaan keittoastijaa kylymääv vetteen. Jos leipä on kovvaa, annetaan sen lijota vähä aikaa ennenku keitetää. Joukkoon lisätää savukylyki joko semmosennaa tai pannusa äkkiä ruskitettuna. Lisätää suola. Lisätää vähä enempi suolaa. Varotaav visusti ettei jankkia tehesä käytetä pehemyttä tee-kirijainta, koska pehemyt tee-kirijain pillaa jankim maun. Ku leipä o osittain hajonnu ja vesi melekein kiehunu leipiin, on jankki valamista.

Tarijotaa esim. ruokana. Muuta ruokaa ei ihimine tarvitte. Sanotaampa myös, että jankki vastaa kymmentä rössyä.

Ja tuo ylläolevaha oli Oululaisej jankkiyhistykser resepti. Mää vaal lisäsi sinne vähä oululaista muokkausta, elikkä änkäsim mukkaan muutaman tähellisen tai tähettömän kirijaimen.